ONS STUDIEAANBOD

Ontdek hier ons aanbod aan studierichtingen. Klik op een gewenste richting, om meer info & lessentabellen te bekijken!

1ste graad A-stroom

In de 1ste graad A-stroom krijg je een brede algemene vorming die je voorbereidt op je verdere schoolloopbaan. Je krijgt les van verschillende leerkrachten en er wordt verder gebouwd op de leerstof van het lager onderwijs. Je kan er ontdekken wat je goed kan, waar je talenten en interesses liggen. De leerkrachten proberen je zo goed mogelijk te begeleiden zodat je op het einde van de 1ste graad een goede keuze kan maken.

In het 1A bieden wij je een algemene vorming van 27 uur aan, aangevuld met een uur ICT, een klasuur en een extra uur Nederlands. Daarnaast zijn er nog 2 keuze-uren: 1 uur remediëring Nederlands, Frans of wiskunde, en 1 uur verbreding (expressie of wetenschappen en techniek).

In 2A is er een algemene vorming van 25 uur, aangevuld met een klasuur en een extra uur Nederlands. Daarnaast kan je kiezen tussen 2 basisopties:

1. Economie en organisatie

Voor wie geïnteresseerd is economie, ecologie, ondernemen, ICT, kopen en verkopen van producten, de rol van reclame, de impact van de steeds veranderende maatschappij en de digitalisering op mensen, …

2. Maatschappij en welzijn

Voor wie geïnteresseerd is in het sociale gedrag van mensen. De diversiteit in onze wereld, een gezonde levensstijl, maatschappelijke verschijnselen, lifestyle, voeding, relaties met jezelf en anderen, … zijn onderwerpen die hier aan bod komen.

De volgende stap

Een logische stap na de 1ste graad A is een keuze voor de dubbele finaliteit (TSO) of doorstroom (ASO). Maar het kan ook aangewezen zijn of verplicht worden om een richting met arbeidsfinaliteit (BSO) te kiezen.

In onze school kan je na het 2de jaar kiezen voor Bedrijf en organisatie of Maatschappij en welzijn (dubbele finaliteit - TSO). Verder bieden wij in de arbeidsfinaliteit (BSO) ook Moderealisatie en textielverzorging, Zorg en welzijn en Organisatie en logistiek aan.

bekijk de lessentabel

Nieuw op IMS : 3de graad Gezondheidszorg!!

Naar boven