ONZE FILOSOFIE

IMS is in de eerste plaats een gewone school. Een plek waar leerlingen kunnen leren, waar ze zich kunnen ontplooien en groeien, met vallen en opstaan. Een plek waar ze kunnen werken aan een toekomst, waar ze leerkrachten vinden die met hen begaan zijn.

Opgroeiende kinderen en jongeren worden vandaag meer dan ooit blootgesteld aan indrukken, impulsen en invloeden van overal. Dat is nergens meer zo dan in een stad.

De Turnhoutsebaan is één van de meest kleurrijke straten van Antwerpen. Al die kleuren zijn ook op IMS te vinden. Dat maakt het samenleven niet altijd gemakkelijk, maar wel boeiend en leerrijk. Wij willen onszelf en de buitenwereld laten zien dat het mogelijk is samen te leven, met een diep respect voor ieders eigenheid, geloofsovertuiging, culturele achtergrond, … En zo wordt diversiteit een bron van rijkdom.

Vanuit ons christelijk geïnspireerd schoolproject willen wij ieder die door de schoolpoort komt in zijn volheid erkennen. Verbondenheid, vertrouwen, geborgenheid, verantwoordelijkheid en uitdaging zijn hierbij belangrijke pijlers.

IMS is een teamschool. Vanuit de overtuiging dat je een kind nooit alleen kan opvoeden, werken wij samen met elkaar, met de ouders, met het CLB en andere partners, om zorg te dragen voor het welzijn van onze leerlingen. Samen denken en samen werken is inspirerend en heeft meer kans op succes dan het ‘ieder voor zich’.

Zo willen wij onze leerlingen de kansen geven die ze verdienen. Zoals een school dat hoort te doen.

En zo wordt het IMS allicht de school van je leven.

Nieuw op IMS : 3de graad Gezondheidszorg!!

Naar boven